Koktajl bananowo-twarogowy z kokosem

Postanowiłam pisać częściej, wrzucać więcej przepisów i jeszcze bardziej motywować!


Dziś mam dla Was przepis na coś przepysznego! Mój ulubiony koktajl bananowo-twarogowy. Idealny na śniadanie, drugie śniadanie, deser czy potreningowy posiłek.
Sposób przygotowania jest bardzo prosty.

Potrzebujemy:

  • 2 plastry twarogu półtłustego,
  • łyżkę miodu,
  • małego banana, 
  • 2 łyżki wiórek kokosowych.
  • 1 szklankę mleka lub mleka roślinnego.
Można dodać także:
  • garść jagód, 
  • płatki owsiane, otręby,
  • amarantus.
Do blendera wrzucamy dwa plastry twarogu i banana. Blendujemy na gładką masę, dodajemy miód, wiórki kokosowe i mleko. Ponownie blendujemy. Jeżeli koktajl będzie za gęsty, należy dodać wody. 

Na bazie koktajlu można przygotować różne przysmaki. Zmieszać go z owsianką, musli czy innymi owocami lub przygotować kolorowy deser i do połowy przygotowanej masy dodać jagód i zblendować. Sposobów jest mnóstwo.

Smacznego!

Buziak! ;*

CONVERSATION

4 Komentarze:

  1. Martyna, da się pic słomką? :)
    Tu Maria :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak dodasz mleka/ wody to tak- ja raz robię do picia a raz do jedzenia łyżką ;D

      Usuń
  2. Aaaa, ok, dziekuje :*
    (Wole pic bo to jak w restauracji z lat 60;tych xd te mleczne koktajle)

    OdpowiedzUsuń