Postanowiłam pisać częściej, wrzucać więcej przepisów i jeszcze bardziej motywować!
Dziś mam dla Was przepis na coś przepysznego! Mój ulubiony koktajl bananowo-twarogowy. Idealny na śniadanie, drugie śniadanie, deser czy potreningowy posiłek.
Sposób przygotowania jest bardzo prosty.
Potrzebujemy:
- 2 plastry twarogu półtłustego,
- łyżkę miodu,
- małego banana,
- 2 łyżki wiórek kokosowych.
- 1 szklankę mleka lub mleka roślinnego.
Można dodać także:
- garść jagód,
- płatki owsiane, otręby,
- amarantus.
Do blendera wrzucamy dwa plastry twarogu i banana. Blendujemy na gładką masę, dodajemy miód, wiórki kokosowe i mleko. Ponownie blendujemy. Jeżeli koktajl będzie za gęsty, należy dodać wody.
Na bazie koktajlu można przygotować różne przysmaki. Zmieszać go z owsianką, musli czy innymi owocami lub przygotować kolorowy deser i do połowy przygotowanej masy dodać jagód i zblendować. Sposobów jest mnóstwo.
Smacznego!
Buziak! ;*
Martyna, da się pic słomką? :)
OdpowiedzUsuńTu Maria :P
Jak dodasz mleka/ wody to tak- ja raz robię do picia a raz do jedzenia łyżką ;D
UsuńAaaa, ok, dziekuje :*
OdpowiedzUsuń(Wole pic bo to jak w restauracji z lat 60;tych xd te mleczne koktajle)
Pyszny jest!!
OdpowiedzUsuń