Szpinakowe naleśniki

Mam dla Was kolejny przepis na pyszny, prosty i zdrowy posiłek. Wiem, że szpinak jest często kojarzony z niesmaczną i brzydko pachnącą "papką", ale nie tym razem!

Naleśniki są cudowne! 



Przepis jest bardzo łatwy. Przygotowujemy go w blenderze. 

Potrzebujemy:
  • 1 jajko,
  • szczyptę soli,
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek, 
  • 1 szklankę mleka, 
  • 1 szklankę mąki,
  • 2 garście świeżego szpinaku,


                              
Mieszamy po kolei składniki w blenderze, rozpoczynając od jajka i soli. Na końcu dodajemy szpinak, blendujemy, aż nasza masa zabarwi się na delikatnie zielony kolorek. Smażymy na lekko nasmarowanej oliwą patelni, jak standardowe naleśniki. 

Naleśniki smakują mi najlepiej z sosem pomidorowym (duszone pomidory z ziołami), kurczakiem, warzywami i sosem jogurtowo-czosnkowym. 

Smacznego!
Buziak ;*

CONVERSATION

2 Komentarze:

  1. Świetny blog a Ty wydajesz się bardzo sympatyczna,chylę czoła za zmianę-rewelacja!
    Były nogi i brzuch(chodzi o ulubione ćwiczenia),może teraz stretching?
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jutro będzie pupcia, środę/ czwartek pojawi się stretching- czemu nie? :)

      Usuń