Twarogowy omlet śniadaniowy

Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny omlet, idealny na początek dnia.

Potrzebujemy:

  • 1 opakowanie serka wiejskiego (150 g) / 150 g twarogu półtłustego (2 plastry),
  • 3 łyżki mąki pełnoziarnistej,
  • szczypta soli,
  • 1 całe jajko i 1 białko jaja, 
  • cynamon, 
  • wanilia. 


Masę przygotowujemy w blenderze, rozpoczynając od utarcia jajka i białka z solą, kolejno dodajemy serek lub twarożek, mąkę oraz cynamon i wanilię- przyprawy w zależności od własnych upodobań. 
Smażymy na patelni nasmarowanej delikatnie olejem na małym ogniu pod przykryciem, obustronnie. 

Sposób podania dowolny. U mnie masło orzechowe, twarożek i owoce. 

Smacznego! 
Buziak ;*


CONVERSATION

0 Komentarze:

Prześlij komentarz